آخرین عناوین

پنجشنبه 22 خرداد 1404-10:13 کد خبر:139914

رئیس جهاد کشاورزی مازندران خواستار شد:

پرونده پلمب اکولوژی دریای خزر مجددا به جریان بیفتد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به تعطیلی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، آن را ضربه‌ای به بدنه علمی کشور دانست و خواستار اعاده دادرسی شد.


به گزارش خزرتیترخبر، خبر تعطیلی یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین پژوهشکده اکولوژیک ملی و بین‌المللی در سواحل خزر با عنوان «پژوهشکده اکولوژیک دریای خزر» که منتشر شد با موجی از واکنش‌های متعدد در فضای مجازی و رسانه‌ای استان مازندران مواجه شده است.

براساس این گزارش، پژوهشکده اکولوژی دریای خزر با نام مرکز تحقیقات شیلاتی استان مازندران که از اوایل سال ۱۳۶۶ فعالیت های علمی- تحقیقاتی خود را در مساحتی حدود ۱۱هکتار واقع در فرح‌ آباد آغاز کرد، اما اکنون به دنبال طرح شکایت شماری از مدعیان مالکیت این زمین، شعبه ۱۱ دادگاه عمومی و حقوقی شهرستان ساری رای خلع ید علیه این پژوهشکده راهبردی ملی را صادر کرده است و از ۲۳ فروردین‌ماه امسال، دیگر فعالیت نیست.

بابک مومنی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران به موضوع مهر و موم و تعطیلی پژوهشکده اکولوژیک خزر در ساری نیز اشاره کرد و گفت: این مرکز از ارزشمندترین نهادهای علمی و تحقیقاتی کشور در حوزه منابع ژنتیکی، زیست‌محیطی و تولیدات زیستی در نوار خزری است و تعطیلی آن، ضربه‌ای به بدنه علمی کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: از رئیس قوه قضائیه، انتظار داریم که اجازه دهند این پرونده با نگاه بی‌طرفانه، مجدداً در مجرای قضایی بررسی و مورد اعاده دادرسی قرار گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اهمیت ملی این مرکز اظهار کرد: پژوهشکده خزر تنها یک نهاد منطقه‌ای نیست، بلکه نهادی ملی است که نقش آن در حفاظت از گونه‌های ژنتیکی نادر، تولید مواد بیولوژیک مانند بیوکس، و فعالیت‌های پژوهشی بی‌نظیر، طی دهه‌های اخیر غیرقابل‌انکار بوده است.

مومنی افزود: مستندات فراوانی برای اثبات حقانیت پژوهشکده در حفظ مالکیت حقوقی خود بر اراضی و فعالیت‌هایش وجود دارد و این اسناد به مراجع قضایی ارائه شده‌اند و مطالبه ما، بررسی این مستندات با رعایت عدالت و به دور از شائبه است.

وی گفت: استاندار مازندران شخصاً در جریان موضوع قرار دارد و مکاتبات رسمی با نهادهای نظارتی و قضایی کشور انجام داده است و همچنین معاونت تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی نیز در نامه‌ای رسمی، خواستار بازنگری در پرونده این پژوهشکده شده‌اند.

به گزارش خزرتیترخبر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: این مطالبه فقط خواسته سازمان جهاد کشاورزی نیست، بلکه خواسته‌ای فرابخشی و ملی است و همه ما بر این باوریم که با احقاق حق پژوهشکده، می‌توان چراغ علم، محیط‌ زیست و تولید دانش‌بنیان را در این منطقه روشن نگاه داشت./بلاغ

🆔@khazartitrekhabar
🌐Khazartitrekhabar.ir

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :